CreditPoint header

Добър финансов старт на новата 2015-та година


-media-2812-2015-new-years-resolution-financial-money-coins.CACHE-800x394-crop

Ето, че новата година вече дойде и в първите дни от януари много от нас ще дадат обещания пред себе си. Всеки си обещава да се храни по-здравословно, да спортува повече, да пътува по света, но много от обещанията са свързани и с професионалното израстване и личните финанси. Ако поне едно от обещанията ви е свързано с това да приведете в ред финансите си, то можете да се възползвате от съветите на консултантите на CreditPoint. Те могат да ви помогнат да подобрите финансовото си положение през следващите 12 месеца.

Определете целите си

Някои хора си мечтаят за тристаен луксозен апартамент, други пък искат да пътуват по света. Най-добре е да уточните целите и желанията си. Така ще ви бъде по-лесно да заделите необходимите ви средства.

Съставете план

Повечето хора харчат около две трети от приходите си в три направления: храна, домакинство и транспорт. След тях се нареждат плащания по кредити, спестявания, битови разходи, забавления. Най-добре е да си съставите годишен план на семейния бюджет, като си поставите лимит за всяка категория разходи.

Не се поддавайте на съблазнителни предложения

Магазините искат от нас постоянно да харчим пари, така те печелят. И за да ни примамят, използват стратегии. Ако човек е запознат с триковете, които използват търговците, лесно може да устои и да си каже „не”. Всички табелки за намаления около празниците, когато всеки е решил, че може да похарчи пари за себе си, примамливите аромати на празнични сладкиши, промо ваучери за отстъпки от магазини и много други подобни трикове се използват само за да привлекат повече клиенти.

Увеличете приходите си

Ако сте доволни от начина, по който се развивате професионално и се чувствате добре в кожата си, може би е време да помислите как да увеличите приходите си. Нека кариерното израстване бъде едно от постиженията ви през новата година.

Първа стъпка: уверете се, че наистина е възможно да получите повишение и по-добро възнаграждение. Обмислете какво повече можете да дадете от себе си на фирмата, в която работите. Прегледайте постиженията си за последните 6 месеца и когато дойде време да разговаряте с шефа си, му обяснете как искате да се развивате повече и повече и да вървите напред и че можете да докажете това, чрез уменията си.

Ако още не сте достигнали този етап, помолете за допълнителни задачи, покажете, че сте проактивен служител и желаете да се развивате в тази сфера. Търсете иновативни методи за подобряване на работата и намирайте решения на неизбежните проблеми в работната среда. Ако поемете инициативата сега, това може да ви помогне да спечелите много повече в края на работната 2015-та.

Следете разходите си

Това е може би най-важната подробност от всички. Някои хора го наричат „бюджет”, други „план на разходите”, защото им звучи по-малко ангажиращо. Важното е да знаете къде отиват парите ви. След като сте наясно с това, ще ви бъде много по-лесно да ги направлявате и да предотвратявате необмислени или ненужни разходи.

С други думи – спрете да се оправдавате с това, че всичко е наред и това е временна ситуация или че не сте достатъчно добър с разпределянето на разходите, че то е за другите хора. Просто се вземете в ръце и приведете сметките си в ред.

Ако не знаете откъде да започнете, можете да си направите таблица в Excel и да въведете информацията. Не е важно по какъв начин и с каква програма ще въведете разходите си, важното е, че предприемате действие, което да ви помогне да проследите паричните постъпления и разходите си и е нещо, което започвате в началото на новата година.

Подобрете кредитния си рейтинг

Добре е освен разходите, да следите и кредитния си рейтинг. Създайте си този навик през новата 2015-та година. Всеки път, когато плащате месечната вноска по кредита си навреме, пазарувате и плащате с кредитната си карта, без значение дали е в магазин или online, вие работите в полза на кредитния си рейтинг. А от своя страна той може да ви донесе големи облаги, защото когато решите, че е дошъл момента да изтеглите жилищен кредит, кредитният рейтинг и кредитната ви история биха оказали значително влияние върху решението на банката.

И така,

създайте си план, следвайте го и не забравяйте, че и през новата 2015-та година, можете да разчитате на компетентните съвети на консултантите на CreditPoint.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Credit Point
DSK bank